VACATURE MATERIAL ENGINEER (FT)

Ben jij technisch sterk, heb je verstand van materialen en ben je klantgericht ingesteld?
Dan zijn wij op zoek naar jou!
Deon Research Centre B.V.
Deon houdt zich bezig met alle test- en onderzoeksvraagstukken op materiaalkundig gebied, met een focus op RCA en FMEA vraagstukken (Root Cause Analyse en Failure Mode and Effects Analysis). Deon voert o.a. mechanische trek- en druktesten, vermoeiingstesten, hardheidsmetingen, thermische analyse, oppervlaktemetingen en (elektronen)microscopie testen uit. Naast het uitvoeren van testen is er een werkplaats waar materiaalvoorbereidingen plaatsvinden. Hier worden bijvoorbeeld samples voorbereid, maar ook nieuwe materialen worden ingezet binnen bestaande productietechnieken om deze te kunnen valideren (te denken valt aan het gebruik van nieuwe harsen of glasvezels).


Wie zoeken wij?

Iemand die een technische of lab-/onderzoek gerelateerde studie (MBO+/HBO niveau) heeft afgerond, bijvoorbeeld een opleiding Chemie, Forensisch Onderzoek of Materiaalkunde en op zoek is naar een eerste of tweede stap in zijn/haar carrière. Iemand die graag de handen uit de mouwen steekt, begrijpt wat voor een invloeden bepaalde omstandigheden kunnen hebben op verschillende materialen. Je hebt twee rechter handen en een goed technisch inzicht. Je denkt mee over mogelijke oplossingen, durft beslissingen te nemen en kunt snel schakelen. Je weet je te redden in een kleine organisatie waar je veel vrijheid krijgt.
Wat ga je doen?
Je zult je bezig houden met de dagelijkse werkzaamheden in ons lab, waar je materiaalkundige onderzoeken uitvoert. Denk hierbij aan het uitvoeren van een materiaalbepaling of een sterktetest en het verzorgen van de rapportage. Daarnaast zal je ook werkzaam zijn in de werkplaats; sample voorbereidingen, materialen testen en goedkeuringen uitvoeren. Naast de technische hands-on kant heb je te maken met specifieke klantproblemen op materiaalkundig vlak waarbij ook extern onderzoeken uitgevoerd moeten worden. Deze vragen zet je uit, coördineer je en begeleid je tot een goed eind. Tevens heb je de kennis in huis, of het zelflerende vermogen, om goed te kunnen begrijpen waarom bepaalde materialen reageren op bepaalde omstandigheden en weet je de juiste testen in te zetten op de juiste vraagstukken.
Kortom…
Ben je technisch, veelzijdig, materiaalkundig sterk onderlegd en houd je van een uitdaging? Reageer dan snel op deze vacature!
Interesse?
Mail je CV en motivatiebrief naar Susanne van Vulpen op s.vanvulpen@deon.nl. Bij vragen mag je ook altijd bellen! Het telefoonnummer is 06 2829 7409.
Deon EditorVACATURE MATERIAL ENGINEER (FT)